Източник на "Отбор.bg", близък до "Анфийлд", сподели във връзка с последните трансферни слухове около "Ливърпул":
"Както стоят нещата в момента, Кейта не иска да притисне достатъчно клуба си, за да се стигне до трансфер. Трансферът на Върджил ван Дайк върви по план, но се притеснявам, че Едуардс не може да взима лесно решения, изглежда ми изплашен."
"Ситуацията около Върджил ван Дайк е деликатна, и "Ливърпул" няма да направят оферта, докато "Саутхамптън" не ги поканят. Ако трябва да съм честен, ние можем да направим оферта още сега, тъй като играчът стачкува."
"Светците се опитват по всякакъв начин да го разубедят да напуска, те знаят, че ние знаем това, и ние знаем, че те знаят, че ние знаем, така че всичко зависи от това кой ще премигне първи."
"Слуховете около Санчес са странни. Знам, че "Ливърпул" са имали среща с "Байерн" преди и след срещата, но не знам какъв е резултатът от разговорите."
"Отборът на "Ливърпул" се е свързал с "Шалке" във връзка с Горетцка като алтернатива на Кейта, но засега няма отговор от тяхна страна."
"Лично аз не съм фен на Санчес, а предпочитам Горетцка."
"Кейта не е склонен да се бори срещу "Ред Бул Лайпциг". За да се случи трансферът, трябва да има голям обрат в наша полза сега. "Ливърпул" наистина имаха нужда Кейта да притисне "Ред Бул Лайпциг", но той не го направи."
""Ливърпул" не са продължили разговорите за Алекс Окслейд-Чембърлейн, след като играчът се свърза с "червените"."
Във връзка с Филипе Коутиньо, източникът сподели:
"Офертата от страна на "Барселона" се споменава само с пропагандна цел. "Барса" питаха за Дембеле, Азар и Коутиньо. Той няма да напусне това лято."